coral estate curacao couple

CAPE MARIE

coral estate curacao

coral estate curacao

Waarom ik op Coral Estate in Curacao een huis, villa of appartement met uitzicht op zee wil kopen.

Pensionado regeling

Sinds kort is er een prachtig nieuw ziekenhuis Hospital Nobo Otrobanda deze is geopend in 2020. De Antilliaanse gulden is al jaren ongewijzigd en is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Er is een aantrekkelijke pensionado regeling die aanzienlijke belastingvoordelen kan opleveren. Dit houdt in dat er een speciaal belastingtarief is over het buitenlandse inkomen van de gepensioneerde. Als iemand die gepensioneerd is aan alle voorwaarden voldoet, dan zullen zijn buitenlandse inkomsten, inclusief dividend en rente, belast worden tegen een tarief van 10%.

Deze pensionado regeling is van kracht per 1 januari 1998, dit is ontstaan om op deze manier vermogende buitenlanders naar onder andere te lokken en te laten verhuizen dit heeft ook een positieve invloed op de lokale economie. 

Voorwaarden zijn er natuurlijk wel aan de pensionado regeling. U heeft de afgelopen 5 jaren niet op Curaçao gewoond. U bent tenminste 50 jaar.

U moet zich laten inschrijven bij de burgerlijke stand van Curaçao en moet ook echt op het eiland wonen. U moet de belastingdienst van Curaçao binnen twee maanden na aankomst op Curacao informeren dat u belast wilt worden om in aanmerking te komen voor de pensionado regeling. Daarna moet u een huis kopen natuurlijk het liefst op Coral Estate Curacao ter waarde van 450.000 gulden binnen 18 maanden na inschrijving in de burgerlijke stand.

U mag bestuurder zijn indien u 40% van de aandelen bezit maar u mag niet werken want dan worden de inkomsten belast met het normale tarief. Ik zou adviseren om altijd iemand in te huren die hier verstand van heeft en die de pensionado regeling voor u kan regelen. Doordat Coral Estate Curacao buiten het orkaangebied ligt is het een veilige plek om te wonen.

Cape Marie Beach Front 800

 

Coral Estate Luxury Appartementen

De meeste Nederlanders vestigen zich op Coral Estate of op een van de andere bestaande resorts. Er zijn de afgelopen jaren veel nieuwe resorts bijgekomen, vaak met uitzicht op zee.

Overdrachtsbelasting

Als u Nederlander bent kan u zonder problemen en vergunningen op Coral Estate Curacao een appartement, villa of een woning te kopen en kan u zich permanent vestigen op Coral Estate Curacao er zijn daar natuurlijk wel een aantal voorwaarden aan verbonden.

Curaçao valt onder hetzelfde rechtssysteem als Nederland daarom verschilt een huis kopen op Curacao niet zo veel met een huis kopen in Nederland.

Van de koopsom betaalt u 4 % overdrachtsbelasting het maakt niet uit of het terrein bebouwd of onbebouwd is. De Nederlandse fiscus en een huis op Coral Estate Curacao kopen.

Een ingezetene van Nederland die op Coral Estate Curacao eigenaar is van een huis, mag op Curaçao belast worden, en zal op Curaçao voor de inkomstenbelasting belast worden zoals het in de (BRK) Belastingregeling voor het Koninkrijk in artikel 4 vermeld staat.

Ook moet u uw huis op Coral Estate Curacao helaas ook aangeven voor de Nederlandse inkomstenbelasting dit noemen ze inkomen uit sparen en beleggen en valt in box 3.

 

De Curaçaose fiscus en een huis op Coral Estate Curacao.

Curacao zal ook grondbelasting en onroerend goed belasting heffen over uw woning omdat het huis of villa op Coral Estate Curacao is gelegen.

Het tarief voor grondbelasting is op Curacao 0,6% over de waarde van de woning en de grondbelasting betaald u jaarlijks. Als u permanent op Coral Estate Curacao woont als particulier en u houdt uw woning aan als eigen woning dan betaalt u hierover geen inkomstenbelasting. Huurwaardeforfait kennen ze niet op Curacao.

Als u een tweede woning heeft op Curacao en die wilt gaan verhuren dan worden de huurinkomsten betrokken in de inkomstenbelasting voor 65 %. Overige kosten zoals onderhoud die voor de verhuur noodzakelijk zijn niet aftrekbaar.

Indien u een geldlening heeft in verband met de huurwoning en daar rente en kosten over betaald, zijn die kosten wel volledig aftrekbaar. Natuurlijk moeten er dan wel huuropbrengsten tegenover staan.

Bij verkoop van een tweede woning op Coral Estate Curacao worden deze door de fiscus niet belast. Als deze tweede woning in een bedrijf of vennootschap zijn ingebracht dan gaat deze belastingvrije vermogenswinst niet op.

Cape Marie Beach terrace 800

Op Coral Estate vestigen

Curaçao behoort tot Het Koninkrijk der Nederlanden en ondanks dat kunt u zich als Nederlander met de Nederlandse nationaliteit, en niet geboren op de Nederlandse Antillen, niet op Curaçao vestigen.

Voor vestiging op Coral Estate in Curacao heeft u nodig:

Een geldig paspoort, als je met een niet-Nederlandse nationaliteit op Curaçao willen gaan werken heb je een werkvergunning en een verblijfsvergunning nodig.

Heb je geen Nederlandse nationaliteit en je wilt een eigen bedrijf op Curaçao beginnen en je wilt als directeur op Curacao gaan werken heb je een directievergunning en een werkvergunning en verblijfsvergunning nodig.

Als je niet op de Nederlandse Antillen bent geboren en toch de Nederlandse Nationaliteit hebt dan heeft u een van Rechtswege Verklaring nodig.

Deze vergunningen moeten allemaal aangevraagd en goedgekeurd zijn voor de definitieve aankomst op het eiland.

CONTACT NEDERLAND

Bleekveld 21
4461 DD Goes
The Netherlands

Email: info@coralestatesales.com
Web: www.coralestatesales.com

CONTACT CURACAO

Coral Estate Centre
St. Willibrordus
Curaçao

Email: info@coralestatesales.com
Web: www.coralestatesales.com