huizen te huur curacao smiling couple

CAPE MARIE

Huizen te huur curacao

huizen te huur curacao

Zoeken naar Huizen te huur Curacao en een aantal tips in welke omgeving je het beste kan wonen en waar je op moet letten als je een huizen te huur Curacao gaat huren.

Als je wilt gaan verhuizen naar Curacao moet je wel goed opletten want dat is heel anders dan dat je in Nederland gaat verhuizen. En niet alleen omdat je naar een ander land gaat, maar je moet hier echt aan andere voorwaarden voldoen.  En als je nog niet zo bekend bent op Curacao is het best lastig om te bepalen waar je op het eiland wilt gaan wonen. Zelf kende ik het eiland nauwelijks, toen ik ging huizen te huur Curacao.

Een ding wist ik wel, ik hoefde niet in een toeristische omgeving te wonen. Het liefst een beetje rustig, de drukte kan ik altijd opzoeken als ik daar zin en behoefte aan heb. En dan de vraag ga ik een huizen te huur Curacao of ga ik een huis kopen? Eerst maar kijken welke wijken er op Curacao zijn en waar ik graag zou willen wonen.

Soms vragen mensen mij waar het leuk wonen is, maar een wijk zoeken is natuurlijk heel persoonlijk. Zelf vind ik Bandabou het leukste plekje op het eiland. Hoewel velen vinden dat het te ver weg is van de stad en de toeristische plekken. Ik zou inmiddels wel een aantal tips mee kunnen geven over bijvoorbeeld waar je op moet letten als je een huis koopt, bouwt of huizen te huur Curacao

Huizen te huur curacao

Hierbij een aantal tips als je bezig bent met de voorbereidingen voor je trip naar Curacao.

Natuurlijk kan je veel bekijken op internet, maar de sfeer voelen dat lukt niet. En op een foto kan je niet zien hoe de omgeving is en hoe het huis er in werkelijkheid uitziet. Het kunnen oude foto’s zijn. Dus ga eerst minimaal een week naar Curacao om te kijken en je te orienteren op de wijken.

huizen tehuur curacao beach

Het is verstandig om eerst een huizen te huur Curacao voor een maand of twee om dan rustig te gaan zoeken naar een huis voor een langere termijn. Of als je vrienden hebt wonen op Curacao kan je hun hulp ook altijd vragen. Al is het maar om te bekijken die je op internet hebt gevonden.

Hou er rekening mee dat het een eiland is en de afstanden niet zo groot zijn, maar de wegen zijn behoorlijk druk en er wordt soms heel hard gereden. Vergeet vooral niet dat je rekening moet houden met je gezinssituatie heb je kinderen en moeten ze naar school en hebben jullie beiden een baan. En hoelang wil je onderweg zijn.

Als je een huizen te huur Curacao ten oosten van Willemstad hou er dan rekening mee dat het daar heel populair is onder de Nederlanders en dat het daar heel druk is en dat je over een paar kilometer zo een uur onderweg bent.

De stad of op een rustiger plek?

En dan nog iets waar je beslist goed over na moet denken is de Isla die ontzettend stinkt en de lucht daar in de omgeving ook echt slecht is voor onze gezondheid. Dus daar in de buurt wonen zou ik afraden. Op dit moment ligt de fabriek stil en is er niet zoveel stank maar dat is nog geen garantie dat dat zo zal blijven.

Dan komt de vraag of je in de stad of op een rustiger plek wilt wonen.
Het is nogal een verschil in de stad heb je alles bij de hand zoals, scholen, banen en alle leuke restaurants met happy hours.
Bandabou bijvoorbeeld is een hele rustige plek waar de huizen te huur Curacao prijzen ook lager liggen en waar dichtbij ook leuke stranden zijn.

Wil je in de stad of meer in het rustigere gedeelte van Curacao wonen? In de stad heb je alle faciliteiten om de hoek, en ben je sneller bij de Happy hours, veel scholen en de meeste banen zijn in de stad. Maar op Bandabou woon je heerlijk rustig, zijn de prijzen lager, en ben je binnen enkele minuten op de mooiste stranden. Het is maar net wat je belangrijk vindt.

Een resort of een gewone wijk?

Dan is de overweging of je op een resort of een gewone wijk wilt wonen ook daar zitten voor en nadelen aan. Een resort is vaak beveiligd wat niet wilt zeggen dat daar nooit wat gebeurt maar een veilig gevoel is vaak al genoeg reden om daarvoor te kiezen. Een resort heeft vaak meer services, zoals tuin en zwembad onderhoud en het schoonmaken van de woning. Nadeel van een huizen te huur Curacao op een resort is dat dit duurder is omdat je ook voor de service betaald. Mijn voorkeur gaat uit naar en resort omdat ik me daar veilig voel en daar ook alleen durf te zijn.

Nog een paar tips als je een huizen te huur Curacao zoekt.

 • Hoe staat de wind op het huis, en ieder seizoen is met de wind anders. Een briesje kan heel fijn zijn, maar te veel wind kan soms erg irritant zijn.
 • Welk voltage geeft het huis 110 Volt of 220 Volt. In Nederland hebben we 220V en als je al je apparatuur meeneemt is dat misschien niet zo handig om een huizen te huur Curacao te huren met 110V. Het is natuurlijk altijd op te lossen.

Opletten dat er geen termieten in het huis zijn, die zijn moeilijk te bestrijden en kunnen je hele huis opeten. Is er warm water in het huis, alhoewel het op Curacao niet altijd nodig is. Zelf wil ik heel graag warm water.

huizen te huur curacao kitchen

Wil je een gemeubileerde of een ongemeubileerde huizen te huur Curacao hebben. Wat ik zelf erg prettig vind is een woning met een groot dak. Het huis hoeft voor mij niet groot te zijn, als er maar een groot dak op zit met een grote porche. Het grote dak zorgt voor veel schaduw en ook met de regen kan je nog lekker buiten zitten. Op Curacao leef je meer buiten dan binnen.

 • Websites die Huizen te huur Curacao hebben
 • Waar kan je huizen te huur Curacao of te koop op Curacao
 • Vaak bij makelaars er zijn er heel veel op Curacao en ook op Facebook.

Hierbij een aantal facebook groepen waar je zou kunnen kijken naar huizen te huur Curacao.

 • Woonruimte aangeboden/gezocht
 • Te huur te koop
 • Real Estate Curacao
 • Woning huren
 • Appartementen gezocht
 • Huis gezocht

Makelaars die Huizen te huur Curacao hebben op Curacao

At Home, Real Estate Carib, Van Olst, Landmark, Cura real estate, Caresto, Ruseler makelaars, Joubert realty, ABC real estate, Marion realty, Curacao house match, CuraHouseCar, Dushi homes, Remax, Spaltman makelaars, Livinggoed, Cura Houses, PZ vastgoed, Smart homes realty, Mueller real estate, Zegger real estate, Casa nobo, Curacao home rentals, New winds realty.

huizen te huur curacao 1600

CONTACT NEDERLAND

Bleekveld 21
4461 DD Goes
The Netherlands

Email: info@coralestatesales.com
Web: www.coralestatesales.com

CONTACT CURACAO

Coral Estate Centre
St. Willibrordus
Curaçao

Email: info@coralestatesales.com
Web: www.coralestatesales.com